III PERIODE. ERASMUS+ IPEP JAÉN. Vi gjenopptar mobilitet: Fengsler i Norge

 Denne siste fredagen 15. september åpnet klasserommene igjen dørene for, litt etter litt, å ønske de nye studentene i studieåret 23/24 velkommen.

Det har vært to uker med intens forberedelse av materialer, klasser, programmer, grupper av studenter og, i vårt institutt, lanseringen av det andre året av Erasmus+-programmet som, som du vil se, begynner å bære frukter.


Juan Antonio y Juan Manuel presentado el proyecto en Bergen. Foto de Juan Manuel Barragán.


Nye lærere, nye studenter, som, når de passerer inngangsdøren, observerer Erasmus+ informativ plakat som er plassert like til høyre for dem, og som lyder "Retenking pedagogisk praksis for voksne studenter, fengselsstudenter og i ungdomssentre", som har blitt den korteste og mest omtale og, som en reporter fra Diario Jaén tittelen for noen måneder siden, 'The Erasmus+ of prisons'.



Kommende helg reiser to IPEP JAÉN-lærere, hver med mer enn 35 års undervisningserfaring, til, forhåpentligvis, kalde Norge, med mål om å gjennomføre et 1-ukes læringsopphold, som vi vanligvis kaller på engelsk 'job shadowing' .



https://www.diariojaen.es/provincia/el-erasmus-de-las-carceles-CI8857370


Juan Manuel Barragán de la Rosa, leder for den engelske avdelingen, sammen med vår kollega Juan Antonio Martín Rodríguez, skal påta seg et nytt pedagogisk, kulturelt, sosialt og personlig eventyr. Igjen snakker vi om 2 lærere med mer enn tre tiårs erfaring -og 6 utdanningslover!- bak seg. Det er viktig å merke seg dette faktum fordi det bare bekrefter profesjonskategorien til lærerne som bor ved IPEP JAÉN. Det vil være de som vil fortelle oss i sine refleksjoner hva som får dem til å kaste vekt på dette stadiet av sin profesjonelle karriere, hva det er med Erasmus+ som gjør at du ønsker å fortsette å lære nye pedagogiske erfaringer på dette tidspunktet i livet.


Don Juan Antonio y Don Juan Manuel. @mmolpor

 

Anne Marit Bodal venter på deg, i Asane by i Bergen, sammen med et formidabelt team av lærere som har ansvaret for å organisere all opplæring i fengslene i Norge. De har en god tyrefekterokse. Og lære.
De skal jobbe ved Asane Vidaregáande Skule, med et virkelig interessant arbeids- og kulturprogram, som våre utsendinger vil informere oss i detalj om.

Thanks, Google. Bergen

På den annen side bekrefter jeg at ryktene som praktisk talt alle i senteret har hørt stemmer, med henvisning til en fremtidig og nær kongress om utdanning i fengsler, om et kurs for lærere som underviser i kriminalomsorgen og 7 u 8 lærere som kommer til Jaén, til huset vårt, fra 6. til 10. februar 2024, som allerede viser beina.
Om kort tid vil aktivitetsprogrammet for det vi har kalt 'Erasmus+ IPEP JAÉN-uken' bli offentliggjort, hvor disse aktivitetene vil komme til live utenfor avisene.
Norge, Sverige, Portugal, Østerrike, Polen, Tyskland. Dette er landene vi har jobbet med i mer enn ett år. Eksperter innen dette svært spesifikke og særegne feltet av 'fengselsopplæring', de vil reise til Det hellige rike for å kulminere arbeidet i, på den tiden, to lange og intense år. Men vi snakker om det når den tid kommer.
Til disse undervisningsekspertene er jeg glad for å legge til folk som jeg ikke kjenner i det hele tatt, utover skjermen på min gamle datamaskin. De er mennesker som, etter å ha lest e-postene der vi forklarer hva vi gjør og hva vi ønsker å oppnå, har satt i gang for å hjelpe oss, på en absolutt sjenerøs og gratis måte, bare for kunsten å hjelpe. Jeg antar også fordi de har anerkjent potensialet til IPEP JAÉN-prosjektet.

 

De er menn og kvinner med mange og fruktbare års erfaring i verden av "fengselsutdanning", eksperter i Erasmus+-programmer for å reformere og forbedre denne læren, som Anne Costelloe, Mr Alan Smith og Mr McCormac, fra Irland, Mr Terje Manger, fra Norge, Mr Dominique-Soufflard, fra Frankrike eller Don Andrés Ajo Lázaro, fra Spania.
Men til dem alle må vi legge til de essensielle, lærere som jobber i de ulike utdanningsadministrasjonene i Jaén og Sevilla, som fra første dag valgte IPEP JAÉN og dets prosjekt. Essentials som Don Domingo Ruiz, direktør for CEP of Jaén; Fru Patricia Huertas, lærerutdanningskoordinator; Mrs. Juana Parras, Permanent Treningsrådgiver; Mr. Pablo Jiménez Roldán, leder for Human Resources Management Service i Jaén-delegasjonen; Don Juan Mesa, direktør for Jaén provinsfengsel; Don Francisco José Solano Rodríguez, territoriell delegat for utdanningsutvikling og yrkesopplæring og universitet, forskning og innovasjon i Jaén.

Og mer, som jeg lar stå til en annen gang for ikke å forlenge meg per saecula saeculorum.
Manuel Molina.
Erasmus+ IPEP JAÉN-koordinator.

P.S: Denne uken vil jeg hilse og takke leserne i Russland, som jeg ikke har sett på en stund.
Храните время и конфиденциальность в Испании. Большое спасибо и лигустер из Испании.
Khranite vremya i konfidentsial'nost' v Ispanii.
Bol'shoye spasibo i liguster iz Ispanii.

Comentarios